dimecres, 19 de març del 2008

Valoració final

Aquest curs m'ha ENTUSIASMAT. El contingut i les pràctiques m'han servit per endinsar-me en el web social i veure les sortides que les eines i serveis 2.0 tenen en els nostres centres de treball o de forma personal.
En relació al meu centre se m’han acudit algunes idees. Posar-les en pràctica ja és una altra cosa…
Treballo en el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques i la pàgina web del centre és molt limitada (és un gestor de continguts que limita molt la disposició de la informació ja que tenim molt poques plantilles a usar) i tenim encara alguns serveis per incorporar, com la guia de recursos.

Blocs i Librarythig
Aquest més hem obert una pàgina on recomanem un document del llistat de novetats. Un bloc seria molt més atractiu pels nostres usuaris i permetria la seva participació. Ja es va fer la proposta i no va quallar, però es pot tornar a intentar…. També se m’ha acudit que es podria crear amb el Librarything un club de lectura.
L’ús de blocs en biblioteques s’està extenent, i potser podríem tenir un bloc per centres o per especialitats ….

Pàgines d’inici o destocks
Una altra idea podria ser posar a l’abast dels nostres usuaris un recull d’eines de treball i fer una pàgina d’alfabetització informacional explicant aquestes eines.
Però la utilitat de tenir totes les eines treball accessibles des de qualsevol ordinador està molt bé tant a nivell personal com a nivell institucional pels treballadors del centre.
També m’ha agradat molt veure la seva aplicació com a pàgina principal de consulta d’un centre.

RSS i Rollyo
Fonamentals per estar informat sobre les actualitzacions d’un recurs o pàgina sense haver-hi de consultar el recurs en sí. Nosaltres volem fer DSI i no podrem deixar d’incorporar-ne.
Si féssim pàgines o blocs d’una especialitat concreta, posar un motor on cercar informació a uns recursos seleccionats de forma específica tindria sentit.

Delicious
Pel directori de recursos ens l’estem plantejant. Potser faria un compte per cada especialitat i així ens permetria crear més nivells de jerarquia, ja que trobo complicat l’establiment i la presentació de les tags.
I compartir els favorits amb els companys pot ser molt útil!!

Flirck
El veig útil per posar fotografies d’activitats al propi centre (exposicions, visites, etc.) i afegir-les al bloc.
També, com la Library of Congress, podria servir per posar col•leccions de fotografies no identificades o amb poca informació i demanar la col•laboració als usuaris…


En fi, moltíssimes idees. Si les poguéssin incorporar, seria magnífic...... Felicito a tots aquells que ja heu començat que ens faciliten el camí....